Tuesday, June 26, 2012

Nik Ajis berilmu agama yang tinggi, namun ilmu itu dia selewengkan dengan sikap "Riak" dan "Ujub" ..Nafsu Amarah di Jiwanya..


Renungkanlah Firman Allah dalam Surah Al An'aam ayat 121 yang bermaksud:

" .... dan sesungguhnya SYAITAN-SYAITAN itu membisikan kepada pengikutnya, supaya kamu membantah (menghasut) kamu, dan jika kamu menurut hasutan mereka (untuk menghalalkan yang haram), sesungguhnya kamu tetap menjadi orang musyrik.

Setelah Ee kaji secara mendalam di dalam Islam PAS tidak di pentingkan penyatuan Ummah sesama Islam sebaliknya memusuhi sesama Islam itu satu jihad pada mereka. Ini lah kesilapan terbesar yang dilakukan oleh PAS didalam  merobohkan perpaduan yang disarankan oleh Agama demi kekuatan Ummah.Pada Ee jika demi kian apakah yang ingin diperjuangkan oleh PAS  sekiranya  perkara wajib keatas umat islam ditolak?..Jadi tidak salah jika Ee katakan bahawa PAS hanya menjadi pengikut saja dan buat apa saja yang telah diarahkan oleh Anwar (PKR) mahupun DAP.Pada pendapat Ee HIMPUN Selamatkan Aqidah Umat Islam adalah satu perhimpuna  retetan daripada tindakan Hassan Ali menyergah masuk kedalam DUMC  untuk melakukan  kejutan upacara memurtadkan umat Islam yang didalangi oleh DAP.Akibat tindakan tersebut HIMPUN sejuta Umat diadakan  untuk menyedarkan kepada umat Islam yang lain tentang bahaya yang dihadapi. Akan tetapi PAS menolak secara terangan dengan menyatakan bahawa ianya adalah bermotifkan politik.Bermula dari isu tersebut akhirnya Hasan Ali kena tendang keluar oleh PAS..Apa makna semua ini?..

Apa yang Ee nampak bila demo Bersih 2.0 yang dibuat oleh Ustazah S.Ambiga peguam murtad Lina Joy dan demo bebaskan Anwar PAS secara terangan mengerahkan seluruh umat Islam dibawah taklukan nya  menyertai demo yang berkepentingan politik dan untuk menyelamatkan Anwar yang dikatakan teraniaya.Pembebasan Anwar dengan alasan  "Suka sama Suka" meliwat telah mendapat sokongan penuh daripada PAS sehingga Nik Aziz sanggup berpuasa.Apakah Nik Ajis begitu bangang tidak faham maksud "Suka sama Suka" yang diambil kesimpulan oleh hakim2 yang mengendalikan kes tersebut?.. Bukan kah ianya bermaksud bahawa Liwat telah berlaku dan bermakna Anwar sememangnya melakukan Liwat?..Pada Ee telah jelas bahawa Nik Ajis juga telah  menyokong isu liwat ini demi survival politiknya.

Apa yang Ee nampak budaya samseng, maki hamun, menghina berlebihan menjadi asam garam baru mereka sejak berjabat tangan dengan PKR dan DAP.Nik Ajis dan akbar Harakah sendiri mengajar penyokong PAS mencerca sesiapa saja yang tidak menyokong mereka semahunya.Pada pendapat Ee mereka mula gemar cara baru iaitu menyebar fitnah dalam masa yang sama menuduh UMNO pula yang suka menfitnah.UMNO dijadikan sasaran dan dilanyak  sebagaimana mereka benci kepada DAP satu masa dahulu. Beginikah budaya yang diajar oleh PAS kepada penyokongnya.Budaya pecah memecah belahkan Perpaduan Ummah yang sangat dituntut dalam Islam.

Ee masih ingat lagi sewaktu berlakunya PRK Manek Urai di Kelantan di mana Nik Ajis mengeluarkan satu fatwa dengan bangganya menyeru supaya usaha mempertahankan DUN Manek Urai walaupun terpaksa "bertumpah darah"..Inilah Islamnya PAS yang lebih Islam dari yang lain.Ee berpendapat bahawa Nik Ajis cuba menghasud penyokongnya agar memerangi UMNO saudara seIslam dengan melakukan apa yang dianggapnya satu jihat dan patut dilakukan seperti kegemilangan Islam sewaktu Perang Salib dulunya."Darah" ahli-ahli UMNO ini adalah "halal" baginya.Apa yang dapat Ee katakan berkemungkinan pada masa akan datang, Nik Ajis akan mengeluarkan "fatwa" terbarunya yang mendakwa bahawa "UMNO adalah murtad" dan sebagainya.. Begitulah bencinya Nik Ajis kepada UMNO dan ahli-ahli UMNO.

Ee ingin bertanya jika benar bahawa Nik Ajis adalah dari kalangan ulama', adakah wajar baginya untuk 'sanggup mendapat pertolongan SYAITAN demi memusnahkan golongan Islam yang lainnya?..Apabila pertanyaan tentang ini dipersoalkan kepada Nik Ajis dengan muka selamba beruknya menjawab Nabi Sulaiman pun guna pertolongan SYAITAN.
Apakah beliau Nik Ajis merasakan dirinya lebih hebat dari Nabi?..Sedarlah bahawa syaitan itu musuh manusia yang nyata..Bertaubatlah!.. kembalilah! kejalan yang satu..Jangan pesongkan aqidah yang selama ini kita jagai kerana keduniaan dengan mengikuti Nafsu Amarah kembalikanlah kepada nafsu Mardiah..semuga kita mendapat petunjuk dan hidayah dari Allah SWT.

Renungkanlah Firman Allah dalam An Nisa' ayat 38 yang bermaksud :--

"Barangsiapa yang mengambil SYAITAN itu menjadi temannya, maka syaitan itu adalah teman yang seburuk-buruknya"


Ee sedar bahawa Nik Ajis berilmu agama yang tinggi, namun ilmu itu dia selewengkan dengan sikap "riak" dan "ujub" sehingga "menghalalkan sesuatu yang bertentangan dengan ajaran Islam sebenar". Ee sebenarnya berpendapat bahawa Nik Ajis tidak sedar bahawa dia kini telah berkawan dengan Syaitan dan mula terikut dengan segala bisikannya.
Tidakkah Nik Ajis sedar bahawa dia kini berada sekapal dengan kuffar yang terang-terangan menolak Islam?.. Bukankah Karpal dan Lim Kit Siang tidak sekali-kali mahukan Islam ditegakkan Malaysia. Bukankah Anwar juga mempunyai dasar "Islam" yang dianjurkan oleh Yahudi dan US?.. Bukankah puak-puak kuffar itu tidak akan sekali-kali redha selagi umat Islam di Malaysia ini tidak mengikut jari telunjuk mereka?..Apa yang Ee ketahui dalam Buku Jingga kitab ikutan PAS langsung tidak menyebut tentan hudud mahupun penubuhan Negara Islam seperti yang diwar-warkan.

Renungkanlah Firman Allah dalam Surah Al-Baqarah ayat 168 yang bermaksud : -- 

" Janganlah kamu mengikut langkah-langkah SYAITAN, kerana sesungguhnya SYAITAN itu musuh yang nyata (terang-terang) bagimu.

Dengan rasa rendah diri Ee katakan bahawa UMNO akan terus menganggap bahawa PAS dan ahli-ahlinya adalah saudara seagama kami sendiri walaupun berbeza pandangan politik. Demi Islam, kami tidak sanggup menumpahkan darah saudara seIslam kami walaupun demi dunia dan politik. Kami beragama Islam dan bukan beragama UMNO atau PAS!.. Fahamilah wahai Nik Ajis dan ahli-ahli PAS, kita semua adalah saudara!..Kita semua satu Kiblat..Fikir-fikirkan lah ...Ikut Islam anda selamat,Jika ikut PAS anda sesat !!!.

No comments:

Post a Comment