Friday, June 29, 2012

Jangan Tertipu oleh PAS..Bacalah demi Agama,Bangsa dan Negara..Ikut PAS Sesat..Ikut Islam kamu Selamat Dunia dan Akhirat..

Ee ingin mengambarkan bahwa imej hipokrit yang sudah sebati dengan jiwa Anwar boleh dilihat dengan jelas melalui peranannya memperkudakan golongan agama terutama ulama'2 PAS.Ee ingin terangkan dengan jelas-sejelasnya bagaimanaAnwar mahu menyelamatkan karier politiknya berhubung dakwaan liwat, Anwar sanggup menggembeleng sokongan ulama antarabangsa seperti Sheikh Yusuf Qardhawi dan Sheikh Wehbah Zuhaili untuk menjadi jurucakap beliau mempertahankan maruah dirinya.Namun dalam kamar penghakimannya baru2 ini hakim membebaskan Anwar atas alasan melakukan liwat atas dasar suka sama suka.Kalau tak faham lagi akan makna semuanya itu Ee pun tidak boleh nak kata apa "Beballah tu maknanya"..Pada pendapat Ee inilah manusia yang bernama Anwar yang sanggup menodai kesucian agama Islam serta menggadaikan maruah umat Islam semata-mata kerana mahu bersekongkol dengan Zionis-Yahudi.

Apa yang Ee nampak rakyat kini membuka mata mereka tentang kebenaran kenyataan Dr Mahathir bahawa Anwar rela melakukan apa sahaja untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia termasuk mendapat sokongan Amerika Syarikat dan Israel.Ee nampak dan semua nampak bahawa kini Anwar berdepan dengan realiti yang diciptanya sendiri.Dan apa yang Ee nampak semenjak ulama2 PAS dan penyokongnya mengadakan solat hajad secara besar2 bagi menunjukan kebenaran kini telah dipertontonkan oleh Allah SWT dengan terang tanpa perlu bersuluh lagi.

Ee ingin terangkan juga bahawa antara kegemaran Anwar Ibrahim adalah bersumpah palsu di mana-mana saja beliau berceramah kepada rakyat di pelusuk tanah air terutama pada penyokong PAS tegar beliau akan bersumpah.Beliau begitu beranai mempermainkan sumpah dengan nama Allah utk membela diri sendiri kononnya beliau sentiasa bersih seolah kapas yang tidak tercemar.Namun apabila dikaitkan dengan dakwaan liwat oleh bekas pembantu peribadinya, Saiful Bukhari Azlan beliau begitu takut utk bersumpah palsu..Ee katakan disini bahawa manusia bernama Anwar ini hanya tahu mengunakan sumpah semata utk kepentingan peribadinya saja utk menjadi Perdana Menteri dan yang menjadi saksi sumpahnya adalah kalangan ulama'2 PAS yang dua kali lima dengannya juga.

Bila sebut saja ulama' PAS Ee pasti akan teringat bagaimana ulama' PAS ni menghasut rakyat dengan mengkafirkan orang2 UMNO atas sebab bergabung dengan MCA dan MIC tapi pada Ee mereka kini sudah tidak relevan lagi sejak bersetongkol dengan DAP musuh Islam dan bangsa Melayu nombor wahid..Ee ingin bawakan pengakuan bekas orang kuat PAS pada satu masa dulu spt yang tersiar dalam akbar tidak berapa lama dulu..

Ee ingin bawakan tulisan Hanan Alawiyyah ruangan Rencana Pilihan di Utusan Malaysia 30 Mac lalu dan sebagai orang yang dinamakan oleh Timbalan Presiden Pas Abdul Hadi Awang terlibat mengkafirkan UMNO, saya ingin menyatakan bahawa memang benar dakwaan beliau itu. Ini kerana sepanjang penglibatan saya dalam Pas sejak 1956 hingga 1994 memang saya merupakan salah seorang pemimpin Pas yang mengkafirkan UMNO.Saya terlibat secara aktif di dalam Pas di dua buah negeri iaitu Kelantan dan Terengganu. Selain menjadi guru agama Kementerian Pendidikan, saya turut terlibat secara aktif mempelopori pengeluaran kaset ceramah Pas di bawah perniagaan OK yang pernah mempunyai kedai di Tingkat Satu Bangunan Pas Kelantan di Jalan Datuk Pati, Kota Bharu.

Terlalu banyak kaset rakaman ucapan pemimpin Pas sama ada di dalam ceramah, atau perjumpaan termasuk mungkin ucapan Hasan Mat Saman yang ada dalam simpanan Hanan Alawiyyah.Saya sebarkan kaset-kaset itu secara bebas sama ada kepada penyokong atau bukan penyokong Pas.Kerana begitu akrab saya dengan kepimpinan Pas sama ada di Kelantan dan Terengganu tidak memungkinkan mereka tidak mengetahui bahawa saya beriktikad sebelum ini bahawa orang UMNO itu kafir.Apabila kafir mereka perlu dilayan sebagai orang kafir yang tidak membolehkan mereka dijadikan imam sembahyang, dijadikan wali pernikahan, dimakan sembelihan mereka dan diurus jenazah mereka sebagaimana jenazah orang Islam lain.

Bukan saya seorang sahaja yang berpegang kepada hukum begitu, tetapi ramai pemimpin besar Pas yang turut mempunyai keyakinan yang sama.Ini berlaku apabila ulama-ulama Pas dalam majlis-majlis parti, khasnya selepas era Asri membuat pelbagai tafsiran daripada al-Quran dan hadis menggambarkan hanya Pas sahaja jemaah Islam dan jemaah-jemaah lain termasuk UMNO adalah barisan tag-hut yang menjadi musuh Allah dan Rasul-Nya serta musuh orang-orang yang beriman.Pemimpin Pas mentakwilkan bahawa UMNO tergolong daripada golongan murtad kerana pelbagai kesalahan dari segi jenayah agama.

Kesalahan-kesalahan itu termasuklah dakwaan UMNO mengamalkan dan menyeru serta berjuang di atas dasar kebangsaan yang ditakrifkan sebagai asabiah yang tidak diakui umat oleh Rasulullah, dakwa mereka.
Mereka juga mendakwa orang UMNO dianggap murtad kerana redha memilih hukum selain daripada hukum Allah untuk dijadikan dasar pemerintahan negara dan rela memerintah bersama dengan bukan Islam dan berpegang dengan perlembagaan yang digubal oleh Suruhanjaya yang diketuai oleh Lord Reid.Selain daripada itu, pelbagai alasan dan takwil lagi yang digunakan untuk dikiaskan oleh jemaah ulama Pas bahawa menyertai UMNO jika dengan jahil dianggap dosa dan jika dengan ilmu dinggap murtad.Tanyalah sesiapa pun pemimpin Pas, hati kecil mereka tentu yakin kerana itulah trend tarbiah (baca propaganda) pemimpin Pas untuk menakutkan orang menyertai UMNO khasnya pada era pasca-Asri.

Angkara yang dilakukan oleh saya ini berterusan sehinggalah ke tahun 1994. Sejak tahun itu saya mulai sedar dan yakin bahawa semua hukum yang dikeluarkan oleh Pas tidak lebih daripada mainan politik.Buktinya sejak menang dalam pilihan raya di Kelantan pada tahun 1990, Pas tidak menjadikan Islam sebagai agenda pemerintahan. Sebaliknya apa yang berlaku pemimpin-pemimpinnya sibuk menyukat kawasan balak dan sibuk mengenyangkan tembolok masing-masing.
Dari sinilah mereka mula meredakan soal mengkafirkan orang UMNO. Helah mereka ialah orang ramai sudah tahu batas-batas iman dan kufur, maka tidak perlulah kita membesar-besarkannya lagi.Bagaimanapun, apa yang berlaku di peringkat bawahan tidak pula begitu. Di kawasan-kawasan pedalaman masih ramai yang melakukan solat Jumaat di luar mukim kerana tidak mahu berimamkan orang UMNO. Masih ramai yang bertanya orang yang merisik, bakal menantu dan bakal besannya orang UMNO atau Pas. Begitu masih ramai yang memulaukan sembelihan orang UMNO.

Jika ada di kalangan mereka yang hadir ke majlis kenduri orang UMNO pun mereka akan makan nasi berlaukkan timun dan sambal saja.Sikap berpura-pura, talam dua muka, hipokrit dan ego pemimpin Pas inilah yang turut menjadi elemen yang menginsafkan diri saya.Lantaran itu saya mengambil keputusan menyertai UMNO dan memohon maaf kepada ahlinya secara terbuka dalam majlis ceramah.
Sekiranya keputusan saya berdiri dalam UMNO dan pemohonan maaf kepada ahlinya diangggap menjadi satu kesilapan oleh pemimpin-pemimpin Pas, saya bersedia untuk berdebat dengan mereka pada bila-bila masa dan di mana-mana tempat.Kesalahan saya dengan Allah, saya mohon ampun dan bertaubat. Saya percaya Allah yang Maha Pengasih dan Maha Pengampun tidak mensia-siakan pemohonan dan taubat hamba-Nya.Tinggal lagi hari ini ialah sikap pemimpin-pemimpin Pas yang mendakwa UMNO kehabisan isu lalu menggunakan beberapa orang bekas pemimpin Pas termasuk saya untuk menghidupkan semula isu lama, iaitu mengkafirkan ahli UMNO.

Soal agama bukan soal baru atau lama. Selagi pemimpin-pemimpin Pas tidak membetulkan kesilapan selagi itulah isu tersebut akan terus relevan. Pemimpin-pemimpin Pas berkenaan akan terus dituntut untuk mengakui kesilapan mereka. Malah ia menjadi kewajiban kita semua untuk menyeru mereka kembali kepada kebenaran.Abdul Hadi Awang yang menamakan saya sebagai orang yang terlibat mengkafirkan UMNO perlu menjawab persoalan yang ditimbulkan oleh Hanan Alawiyyah minggu lepas dan hentikanlan sikap sombong serta bongkak enggan menerima kebenaran semata-mata kerana takut dikutuk pengikut.Tidak hilang gelaran YAB Tuan Guru dan tidak menjadi kehinaan jika beliau bersedia membetulkan keadaan serta membetulkan semula akidahnya dan akidah orang yang terpengaruh dengan amanatnya.Sungguhpun ada yang mengatakan selagi Pulau Bidong bernama Pulau Bidong selagi itulah Abdul Hadi tidak akan menarik balik amanatnya. Namun kita masih mengharapkan akan ada cahaya di hujung jambatan Sungai Terengganu.

Apa yang Ee boleh katakan marilah kita sama2 bersatu dalam 1 Malaysia pada PRU 13 yang akan diadakan dalam waktu terdekat ini.dan marilah kita kuburkan segala pembohongan mereka Pakatan Pembangkang dalam satu kubur dengan memberikan sokongan yang kuat kepada kerajaan pimpinan UMNO yang telah banyak berjasa kepada kita semua tanpa mengira bangsa dan agamanya.Bersatulah!..

No comments:

Post a Comment